Uit het oude ZintuigenCraft Archief

ZintuigenCraft is een echt begrip binnen de Nederlandse Minecraft spelers! Op deze pagina duik je in het archief, vanaf wanneer bestaat de server? Welke naamsveranderingen zijn doorgevoerd? En alles wat er in het verleden is gebeurt….

December 2015: de geboorte van een idee

In de koude wintermaanden van 2015 ontstaat het idee bij Tom (GewoonTometjuh), Jimmy (Jimmymartens17) en Marco (Mustilli) om een Efteling server te starten. Na diverse personeelsleden geregeld te hebben werd het idee uitgevoerd onder de werknaam ‘PardoesCraftMC’ vervolgens hebben we deze veranderd in de werknaam ‘VijfZintuigenCraft’.

Mei 2016: De officiële opening!

De avond voor de opening werden de puntjes op de ‘i’ gezet en dat was het allemaal waard. Op 7 mei 2016 ging om 12:00 de whitelist van de server en binnen 10 minuten zat de server bom vol! Ruim 70 bezoekers hebben de openingsshow gezien. De bezoekersaantallen na de opening waren ongekend hoog voor dat moment. En sinds 7 mei zijn wij uitgegroeid tot de hoeksteen van de community!

Juli & augustus 2016: Feest op ieder plein..

Om ZintuigenCraft te onderscheiden van andere parken hebben wij unieke en realistische evenementen georganiseerd. Zoals het ‘Negen Pleinen Festijn’, elk plein met zijn karakters zoals dat ook in de Efteling is.

Oktober 2016: Griezelen tijdens Halloween

In oktober kwamen de geesten, grafstenen en Jake de Clown tot leven tijdens ons jaarlijks terugkerend Halloween evenement. Met ruim 10 spookhuizen 7 doolhoven en elk weekend een nieuwe activiteit was het zeker een geslaagd evenement.

Januari 2017: Pinokkio de Musical!

Op 9 januari 2017 is de ZintuigenCraft musical over Pinokkio in premiere gegaan. De musical is door tientallen bezoekers en vewonderaars bezocht! Alle bezoekers van de musical hebben naar afloop een pin gekregen via Wonderkist.